top of page

LOOPBAANBEGELEIDING

In dit traject gaan we op zoek naar jouw best passende rol of functie. Om jezelf goed te leren kennen heb je de volgende dingen nodig voor een compleet plaatje.


Behoeften/voorkeuren

De diepst liggende laag qua zelfkennis gaat over behoeften. Wanneer we maximaal onder druk staan genereert dit ons gedrag. Om hier inzicht in te krijgen werken we met een uitgebreide DISC-analyse van Q4 profiles. Dit geeft inzicht in behoeften, gedrag- en communicatievoorkeur. In relatie tot werk geeft dit inzicht in waar je energie van krijgt en waar je mogelijk energie kan verliezen. Dit is dus stap 1 in de richting van een goede energiebalans en een stuk zelfkennis.


Waarden

Na behoeften komen (kern)waarden, ook wel drijfveren genoemd. Wat vind jij nu echt belangrijk in het leven, waar sta je voor op? Wanneer je iets doet wat in lijn is met jouw eigen waarden dan komt motivatie als vanzelf, alles kost minder energie en je voelt je goed bij wat je doet. Als je weet wat jouw waarden zijn dan geeft dit inzicht in welke werkomgeving goed bij je past. We gaan dus met verschillende oefeningen aan de slag om jouw persoonlijke waarden te ontdekken.


Kwaliteiten

Na de waarden gaan we aan de slag met kwaliteiten. Wat kan je goed? Meestal zijn dit dingen die voor jou als vanzelf gaan of vanzelfsprekend voelen. Als je een compliment daarop krijgt dan schudt je dit snel van je af: ‘Ja, dat is toch normaal?’ Kwaliteiten die zo diep verankerd zitten noemen we kernkwaliteiten (Ofman, 2022). Aan kernkwaliteiten zitten over het algemeen ook valkuilen, uitdagingen en allergieën verbonden. Het totaalplaatje daarvan geeft inzicht in taken waar je goed in zal zijn (of die je makkelijk kan leren) en wat misschien wat moeilijker wordt. Met verschillende oefeningen gaan we op zoek naar jouw kernkwaliteiten.


En verder?

Als we dit allemaal goed in kaart hebben kunnen we specifieker gaan kijken wat goed bij je past. Het kan zijn dat je met een paar aanpassingen prima op je plek zit. Het kan natuurlijk ook dat je nu het besluit neemt om want anders te gaan doen. In dat geval stel je opnieuw doelen en help ik je verder om deze ook te bereiken.

Loopbaanbegeleiding: Welkom

MEER INFORMATIE

Bedankt voor de inzending!

Loopbaanbegeleiding: Contact
bottom of page